(097)499-22-66 (095)499-22-66
Інноваційні годинники - FineTime
Чи можна дарувати годинник?

Чи можна дарувати годинник?

Багато людей чули, що не можна дарувати годинник, але мало хто знає, звідки пішла ця прикмета. То, чи можна дарувати годинник?

Годинник – універсальний, красивий та завжди потрібний подарунок. Проте багато людей вагається, зважуючи на корисність годинника та упередження, пов’язані з ним.
Прикмета про небезпечність годинника як подарунка сягає часів середньовіччя і походить зі сходу. В Китаї через свою рідкість один годинник дарувався на все життя. Годинник переходив по спадку іншій людині. Як наслідок, він асоціювався зі скінченністю життя. В сучасну технологічну епоху кожна людина може дозволити бути власником сотні годинників на всі випадки життя.
У Японії годинник був символом розлуки, вірніше, способу підрахунку часу, який залишився людям до розлуки. Зараз же, навпаки, завдяки годиннику закохані рахують хвилини до очікуваної зустрічі.

У західній традиції годинник через гостроту стрілок відноситься до списку гострих предметів, таких як: ножі, виделки, голки та ножиці, що не бажано дарувати. Вважається, що такі подарунки здатні розрізати стосунки, дружбу та родинні відносини. Проте, сучасні годинники, це не лише механізми відображення години за допомогою стрілок, але й з цифровою, дисковою, світлодіодною індикацією. А сучасні розумні годинник – взагалі більше схожі до мобільних телефонів.

У слов’ян подарунок годинника означав дарування частини власного життєвого часу. Годинник вважався магічною річчю з незрозумілим принципом роботи, що неодмінно пов’язувався з життям господаря. В сучасному світі годинник втратив свою магічність. Більшість знають про принципи роботи механізму годинника, який буває механічний з накручуваною пружиною, кварцовий на батарейці та електронний на основі мікрочіпів.
Поєднання усіх легенд сформувало сучасне уявлення про годинник як подарунок. Проте, ці міфи жодними науковими дослідженнями не підтверджені та застарілі. Хорошим виходом із ситуації є подарунок сертифіката на право отримати годинник. Таким чином, дарується не сам годинник, а можливість його вибрати, що дозволяє позбутися усіх упереджень стосовно небезпечності годинника як подарунка.

Вибрати подарунковий сертифікат з можливістю отримати годинник в Тернополі, наприклад, можна за посиланнямhttp://finetime.com.ua/gift_card/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Про магазин:
FineTime - магазин смарт розумних годинників, електронних, дерев'яних, світлодіодних, дискових, стильних, механічних годинників з можливістю купити в Тернополі та Інтернеті
© 2015-2020 FineTime Усі права захищені
Контактна інформація:

Телефони: +380974992266, +380954992266

E-mail: finetime.te@gmail.com

www.finetime.com.ua

www.finetime.te.ua в Тернополі

Адреса магазинів:

Вітрина в ЦУМ, Сходи між 1 та 2 поверхом, бульвар Шевченка, 12. м. Тернопіль